VASK OG VEDLIKEHOLD AV DIN CAPS

Våre capser er laget av en kombinasjon av utsøkte materialer og godt håndtverk, alt sammen designet for å vare. Som med alle andre typer tekstilprodukter, bør du ta godt vare på din caps. Ved regelmessig vedlikehold og vask kan du forlenge levetiden og bruken av din caps, noe som er godt for både deg og miljøet. Det er fullt mulig å vaske en Varsity Headwear caps, men akkurat hvordan avhenger av hvilket stoff du har på capsen. Nedenfor har vi forsøkt å dele inn våre råd etter materialet på capsen.

Først noen generelle råd:

Caps på reise

Konstruksjonen og passformen er helt vesentlige i våre produkter. Derfor er det viktig at du tar vare på capsens form så godt som mulig. For å klare dette, anbefaler vi at du viser aktsomhet når du skal pakke din caps i bagasje. Unngå å trykke capsen sammen eller legge for mye oppå den. Skal du på reise kan vi anbefale å bruke vår travel case for å sikre at capsen pakkes forsvarlig og ser like bra ut når du kommer frem som når du dro. 

Vask, skyll og gjenta

Se alltid over din caps etter bruk og spesielt ved intensiv bruk og mye svetting. Hvis capsen din kommer i kontakt med svette, klorvann (badebasseng) eller andre kjemikalier kan dette forårsake misfargning. I slike tilfeller er det helt kritisk at du fjerner væskene og vasker capsen godt. Bruker du din caps under sportslige aktiviteter anbefaler vi de mer tekniske capsene våre slik som Athletic Sport eller Seaqual-serien. Disse er lettest å vaske og de tåler også mer vasking enn våre andre producter. 

Vasketips

Flertallet av våre produkter kan håndvaskes, men det er viktig å bruke riktig vaskemiddel. Den beste metoden for jevnlig vask er å bruke varmt vann og en mild tekstilsåpe uten blekemidler. Les alltid vaskeanvisningen inni capsen før du setter i gang. Tørk capsen ved å henge den opp over en vask, eller i en dusj eller over et badekar. Alternativt kan du fylle den med håndkle og la stå til tørk for å unngå rynker. Unngå direkte kontakt med ovn eller at capsen tørker i direkte sollys.
VIKTIG: Vasking vil påvirke stoffet på capsen, spesielt glansen, og vask vil også kunne forårsake noe nupper og slitasje på stoffet over tid. På capser som har viskose-fór kan du oppleve at viskosen krymper noe i vann. ALDRI vask en caps i en vaskemaskin, da dette kan ødelegge stoffet og passformen.

Varsity Headwear - Cap brush for cleaning

Ull, Kasjmir og Alcantara capser

Bruk en ren, fuktet klut til å tørke vekk smuss og flekker så fort de oppstår. Merk at flekker fra svette og klorvann kan misfarge capsen din permanent hvis ikke vasket vekk relativt raskt. Vi anbefaler ikke håndvask i vann av disse capsene fordi fóret på innsiden kan kympe. For å gi capsen en litt mer gjennomgående vask anbefaler vi en fuktig ren klut, vask godt over på utsiden uten å få capsen for våt. Skulle lukt være et problem så anbefaler vi å henge capsen ut i ren luft et par dager for å naturlig lufte seg. 

Slik vasker du en caps for hånd

Lin, Bomull, College og Athletic + Active Series

Vennligst følg vaskeanvisningen nøye, ikke bruk vaskemidler som kan bleke eller misfarge stoffet. Merk også at alle tekstiler vil miste glansen raskere ved vasking og at vasking kan øke slitasjen på stoffet.

Slik vasker du; Dypp hele capsen ned i en bøtte/vask med varmt vann og bruk vår Tekstil-såpe eller en annen egnet mild tekstil-såpe (uten blekemidler eller kjemikalier). “Jobb” såpen forsiktig inn i stoffet, spesielt på både innsiden og utsiden rundt svettebåndet, la såpen trekke inn 1-2 timer i det lunkne vannet. Bytt så ut vannet i bøtten til rent varmt vann uten såpe og skyll ut såpen av capsen flere ganger. Det er veldig viktig å få vekk alt av såperester. Capsen henges så til tørk på et egnet sted, slik som over vasken, i dusjen eller over et badekar. Unngå tørking i direkte sollys og over en varmeovn. Se vår vaskevideo her.

Varsity Headwear - Oilskin Wax

Oilskin caps

Fordi oilskin er et bomullsteksil dekket av voks anbefaler vi ikke vask ved bruk av vann og såpe. Vi anbefaler heller å fjerne smuss og flekker med en fuktet klut så ofte som mulig. Oilskin-voksen tørker ut over tid og for å bevare den vannavstøtende egenskapen anbefaler vi å legge på et nytt lag voks en gang i blandt. Du kan bruke vår Reproofing Oilskin Wax eller et liknende produkt fra andre leverandører.

Slik setter du inn en caps med voks igjen; Legg tinnboksen med voks i et varmt vannbad i 15-30 minutter. Mens den ligger i vannbadet vasker du over capsen med en ren fuktet klut. Capsen må være tørr før vi går videre. Bruk en ren klut eller en tørr svamp for å “massere” inn voksen på de ulike tekstil-panelene på capsen. Pass på å påføre et jevnt lag over hele utsiden, også over skjøter, sømmer etc. Etter påføring bør capsen henge til tørk over natten.


Som alltid, har du spørsmål om vedlikehold og vask så må du gjerne kontakte oss for råd. Send en epost til hello@varsityheadwear.com så hjelper vi deg.

Ofte stilte spørsmål:

Hvordan vasker jeg min caps uten å ødelegge bremmen? 

Vi bruker resirkulert plast i våre bremmer som gjør at du på de fleste modeller kan håndvaske capsen i vann og såpe uten å ødelegge bremmen. 

Hvordan opprettholder jeg formen å min caps?

For å ta vare på den perfekte passformen er det viktig å tenke på hvilken type caps du har. Vi lager både capser med avstivet front og capser som er helt myke. For avstivede capser må du være forsiktig med å krølle de sammen, pakke den ned i en bag eller generelt legge noe av vekt oppå capsen. Skal du på reise anbefaler vi å se på vår spesiallagde travel case som rommer 1-3 capser. Våre myke capser er helt myke og kan derfor enklere legges i bagasjen. Skulle du få brettemerker på capsen kan vi anbefale å steame capsen med en håndholdt steamer.

Hvordan holder jeg en hvit caps ren?

En hvit caps er ideel for de varmeste sommerdagene, men dette er også den fargen som raskest får flekker. Vi anbefaler å være ekstra forsiktig med de hvite capsene og unngå å legge de på noe som kan skape merker og flekker. Hyppig vask og rengjøring er den eneste måten å virkelig holde den hvite capsen pen på, sesong etter sesong. Nøkkelen er å være rask med å vaske bort flekker og vi anbefaler våre spesiallagde såper for jevnlig vask og flekkfjerning.

Hvordan vasker jeg svettemerker fra min caps?

For å unngå permanente flekker etter svette, må du huske å vaske ofte. Som oftest hjelper det med å bare skylle capsen i varmt vann på slutten av en varm dag. Sitter flekkene fortsatt så må man bruke spesielle såper som løser opp oljene og saltene som komme fra hår og hodebunn. Se bruksanvisningen på våre vaskeprodukter for anbefalt fremgangsmåte.

Hvordan stopper jeg capsen min fra å falme?

Alt falmer i sollys over tid, det er uungåelig. Kontakt med saltvann og klorvann (badebasseng) vil også forårsake falming og misfarvning. Falming er desverre ikke noe vi kan reversere, men dette er noe vi forsøker å ta hensyn til i designprosessen ved å velge tekstiler som falmer på en pen måte, som f.eks. lin. Både farge og type materiale har noe å si for dette. Lin og bomull falmer raskere enn for eksempel ull og syntetiske stoffer. 

Kan jeg vaske capsen min i vaskemaskinen?

Vi anbefaler det absolutt ikke, da avstivede capser mister passformen sin og frontpartiet på capsen kan bli ødelagt. Selv for myke capser vil maskinvask slite på alt av stoff og sømmer. Håndvask er raskt og effektivt når du først har lært deg hvordan. 

Kan jeg vaske min caps i oppvaskmaskinen? 

Vi anbefaler det absolutt ikke, da kjemikaliene i oppvaskmaskinen vil kunne ødelegge stoff og forårsake misfarging. Håndvask er raskt og effektivt når du først har lært deg hvordan.

Resirkulerer dere capser som ikke lengre kan repareres?

I vår butikk i Industrigata i Oslo tar vi imot og resirkulerer capser som ikke lengre kan brukes. Der tilbyr vi 100 kroner i form av en verdikupong for utslitte Varsity capser. Vi forsøker alltid å håndtere disse capsene på best mulig måte til de mest oppdaterte prinsippene i bransjen og gjenbruker det vi kan.